Software voor de agrarische sector

Een agrarisch bedrijf heeft zeer specifieke uitdagingen en systemen. Teelten moeten worden gepland, gecheckt, geplant of geoogst, pakketten moeten worden verzonden, geleverd en ontvangen, materieel moet worden aangeschaft, gepland en onderhouden, het land moet worden ingedeeld, bewerkt en beregend, het personeel moet worden ingepland, ingedeeld en beloond en dit alles moet overzichtelijk blijven.


In de agrarische sector is onze mobiele applicatie niet weg te denken. Deze is speciaal ontwikkeld voor de buitendienst. Met grotere lettertypes en duidelijke knoppen kunnen medewerkers op een makkelijke manier alles registreren en hebben ze alle benodigde informatie, zoals foto's en werktekeningen, ter beschikking.

Je kunt in Velifact een barcode of QR-code aan een artikel koppelen. Vervolgens kunnen medewerkers de artikelen scannen met hun smartphone of een handscanner. De informatie van het gescande artikel kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld direct alle informatie over het artikel uitlezen of het artikel van de voorraad afschrijven. 

Het scannen van artikelen betekent niet alleen veel tijdwinst, het verhoogt ook de nauwkeurigheid van je processen. Bij het handmatig overnemen van informatie, kunnen kleine foutjes worden gemaakt, die voorkomen kunnen worden door het proces te automatiseren.

In de applicatie van Velisoft kunnen projecten worden voorzien van Google Maps. Deze tool stelt medewerkers in staat om met eigen kleuren, een tekening te maken, locaties aan te duiden of waarschuwingen te weergeven op een kaart. Dit is erg handig wanneer je een gebied of locatie wilt aanduiden, met daarbij horende opmerkingen of waarschuwingen. Deze gebieden of locaties kunnen vervolgens ook een label krijgen. Denk aan percelen, gebouwen, te bewerken landerijen, straten, of bijvoorbeeld wegafzettingen.

Materieelbeheer is een belangrijk aspect voor elk bedrijf dat afhankelijk is van fysieke middelen, zoals machines, apparatuur, voertuigen en gereedschap. Goed materieelbeheer kan je helpen de levensduur van de apparatuur te verlengen, de operationele efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Om dit te bereiken kun je gebruik maken van onze materieelbeheer-toepassing.

Ook de planningssoftware van Velisoft is essentieel in de agrarische sector. Het planningsoverzicht is daarom het eerste tabblad dat je ziet, wanneer je de applicatie opent. Hier wordt een duidelijk overzicht getoond van alle geplande projecten en de daarbij horende medewerkers en offertes. Je kunt zelf aangeven voor welke periode of welk bedrijf je de planning wilt weergeven. 

Hoe houd je grip op de teelten en oogsten en hoe bepaal je je winst per eindproduct? Hoe zorg je ervoor dat je producten op tijd en via de juiste transporteur worden geleverd?

Hoe factureer en offreer je specifieke artikelen, die niet alleen een artikelnummer, maar bijvoorbeeld ook een houdbaarheidsdatum, fust, eenheid of gewicht hebben?

Deze complexe vraagstukken vertalen wij naar een eenvoudig, overzichtelijk systeem. Dit levert je nauwkeurigheid, overzicht en efficiëntie op.

Velifact ondersteunt je in de breedte van je agrarische organisatie; van kwaliteit tot financiën en van de productie tot de logistiek.

Zoek je softwareontwikkelaars die met je meedenken over het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen de agrarische sector? En ben je benieuwd op welke manieren de software van Velisoft jou veel tijd en moeite zal gaan besparen?

Wij gaan graag met je in gesprek.

Referenties

WestFresh
Tolpoort
MTS Broersen
Jos Ruiter
MTS Laan
Eigen mobiele app

De mobiele app is speciaal ontwikkeld voor de buitendienst. Met grotere lettertypes en duidelijke knoppen kunnen medewerkers op een makkelijke manier alles registreren. Voorraadbeheer

Gebruik een smartphone of handscanner voor het scannen van QR-codes of barcodes. Inplaats van zoeken naar het betreffende artikel, scan je de code.
Ook kunnen artikelen worden gekoppeld aan bepaalde QR-codes of barcodes, zodat ook inkopen direct kunnen worden verwerkt.Teken in maps

Projecten kunnen worden voorzien van Google Maps. Teken zelf of upload een bestand zoals KMZ of KML en pas deze aan in Velifact. Laat gebruikers van de buitendienst de status van een tekening wijzigen met eigen kleuren, zodat iedereen tegelijk op de hoogte is.Materieelbeheer

Inzicht hebben in het gebruik van jouw materialen, waar ze staan, door wie ze wanneer worden gebruikt, is belangrijk voor de planning en duurzaamheid van het materieel. In de applicatie van Velisoft registreer en beheer je makkelijk en snel al je machines en materieel.Planning

Het planningsoverzicht is het eerste tabblad dat je ziet, wanneer je de applicatie opent. Hier wordt een duidelijk overzicht getoond van alle geplande projecten en de daarbij horende medewerkers en offertes. Je kunt zelf aangeven voor welke periode, welke klant of welk bedrijf je de planning wilt weergeven. 

Ook is er een handige week-agenda, met daarin de taken per gebruiker. Deze zijn naar wens aan te passen.